30. The most appropriate title for this text would be____________.
[A] Come and Go: Big Mistake
[B] Living and Thriving: Great Risk
[C] Legal or Illegal: Big Mistake
[D] With or Without: Great Risk
文中Come and Go,Living and Thriving,With or Without各出現了一次,而Legal or Illegal出現了兩次,而Legal這個單詞也在文中反復出現,所以答案選C,
2
隱蔽處往往有答案(同位語、插入語、定語、長句后半句、從句、副詞、不定時)
例如:(英語2012年Text 1)
There’s no doubt that our peer groups exert enormous influence on our behavior.An emerging body of research shows that positive health habits—as well as negative ones—spread through networks of friends via social communication.This is a subtle form of peer pressure: we unconsciously imitate the behavior we see every day.
24.Paragraph 5 shows that our imitation of behaviors___________.
In a society that so persistently celebrates procreation,is it any wonder that admitting you regret having children is equivalent to admitting you support kitten-killing? It doesn’t seem quite fair,then,to compare the regrets of parents to the regrets of the childless.Unhappy parents rarely are provoked to wonder if they shouldn’t have had kids,but unhappy childless folks are bothered with the message that children are the single most important thing in the world: obviously their misery must be a direct result of the gaping baby-size holes in their lives.
38.It is suggested in Paragraph 3 that childless folks__________.
[A]are constantly exposed to criticism
[B]are largely ignored by the media
[C]fail to fulfill their social responsibilities
[D]are less likely to be satisfied with their life
解析:很多同學選D,但是一定要注意,文中but unhappy childless folks are bothered with the message that children are the single most important thing in the world句子用的是被動語態,而D是主動語態,且看似合理,這是出題老師用來迷惑大家的啊。而A是被動態,且看似不太合理,但是和文中but之后的句子貌似相關。考研沒有標準答案,只有最佳答案,所以相比較而言,只能選A。
4
含義肯定的不是答案,含義不肯定的是答案
含義不肯定的往往包含以下詞語:
could,may/might,usually,most(大多數),more or less,relatively,be likely to,whether or,not definitely,possible,suspicion(懷疑),dubious(可疑的),hesitate,
not necessarily,suggest,potential,trend,threat,unknown,