- 相關推薦
下半年英語六級閱讀信息匹配模擬題(精選3套)
在平平淡淡的日常中,我們需要用到試題的情況非常的多,試題是考核某種技能水平的標準。你知道什么樣的試題才能切實地幫助到我們嗎?以下是小編為大家整理的下半年英語六級閱讀信息匹配模擬題,供大家參考借鑒,希望可以幫助到有需要的朋友。

下半年英語六級閱讀信息匹配模擬題 1
Section B(原快速閱讀理解調整為長篇閱讀理解,篇章長度和難度不變。篇章后附有10個句子,每句一題。每句所含的信息出自篇章的某一段落,要求考生找出與每句所含信息相匹配的段落。)
Directions: In this section, you are going to read a passage with ten statements attached to it. Each statement contains information given in one of the paragraphs. Identify the paragraph from which the information is derived. You may choose a paragraph more than once. Each paragraph is marked with a letter. Answer the questions by marking the corresponding letter on Answer Sheet 2.
Why Are Airlines Withholding Seats?
Behind the screen indeed
[D] An awful plot goes on behind airline and travel booking screens, and much of it is strictly off-limits to consumers. What we do know is that for decades now airlines have become masters of what the industry calls yield management, offering millions of combinations of fares based on advance purchase patterns and other booking trends, so nearly everyone pays a different price based on when they buy. But now that paying extra for your seat selection has become common practice, securing your reservation is just half the battle.
[E] Some industry experts have connected the dots. “They’re trying to get people to buy premium seats,” says George Hobica, USATODAY.com’s Fly Guy columnist and the founder of Airfarewatchdog.com. “They want to increase revenue. And we’re getting more complaints about it. ” He notes that it “really annoys” passengers who want to sit together,
particularly when traveling with small children.
[F] He’s echoed by Kevin Mitchell, chairman of the Business Travel Coalition(聯盟):“With yield management, consumers are aware and they know that airlines are constantly changing prices on seats. But if this is true, it is unethical—they’re grossly misleading us. The thing that I find so offensive is conveying to me that I have no options, but if I wait a week or two then I do have options. ”
[G ] According to the airlines, the reason for ancillary (附加的)revenue is unbundling (分類計價)ticket prices, so passengers who desire a given service—say checking a bag or ordering a soft drink—pay for it, while those who don’t are spared the cost. But as Mitchell notes, “There’s another twist to this. The airlines are saying fees are for ‘optional services.’ Well, seats aren’t optional!”
[H ] Of course, securing a good seat isn’t an issue if you’re in first class or you’re an elite member of a frequent flyer program. But what about the rest of us? As I’ve pointed out repeatedly in recent columns, we’re faced with record-high load factors, the highest for the U.S. airline industry since World War II. But even with the average percentage of occupied seats for domestic flights at 82.7%, it’s still an average—some flights will be fuller but others will not, particularly weeks in advance. Yet searching for seats keeps getting harder and harder.
Seats for sale
[I ] Hobica cites the major airlines as the prime culprits (起因),but he also notes even low-cost carriers can make securing seats difficult. On the flip side, he credits JetBlue and Virgin America for providing customers with clear policies. And then there is British Airways, which allows passengers in economy and business classes to
select seats only 24 hours in advance. I asked an airline representative if seeing fewer free seats is a trend, and the response was: “That’s going to vary because there are so many variables. ”
[J] I decided to check on seat availability at Delta.com. I inquired about economy-class availability for two seats on a busy route—Atlanta to Chicago—and conducted an apples-to-apples search for the same morning departure seven days in advance, and again 14 days in advance. For the flight one week out, a total of only eight seats were available, one preferred and seven standard, but only one set of two seats together. For the flight two weeks out, a total of 29 seats were available, consisting of 20 preferred and only nine standard, and still with only one set together. Remarkable how even twice the booking time still produced so few “free” seats, separately or together, yet there were plenty of seats that could be bought for the right price.
[K] I contacted Delta and a spokesman said the price for preferred economy varies “depending on a number of different factors,” so customers need to compare
the costs on a flight-by-flight basis. The preferred seats are reserved primarily for Medallion (大勛章)members, and become available without additional charge 24 hours prior to departure. When asked if Delta has received complaints about a dearth of free seats, he stated, “Overall, our seat program has been received very well. ”
[L] But my findings dovetailed (吻合)with recent complaints filed with Airfarewatchdog: (1) When (my husband) tried to get a seat assignment on the first flight there was just one “complimentary (免費的)seat” (near the back in the middle) available... the other available seats had to be purchased for $69. On the connecting flight there were no “complimentary seats” at all! Is this legal? He bought and paid for a ticket on these flights and now he is supposed to “buy” a seat! (2) (After) paying for the flight, a message popped up and said that I could only get a seat assignment when I checked in. In order to get a confirmed seat, I had to pay $129 extra! Unless I pay, without a confirmed seat, I am the first one to be bumped from the flight if they are overbooked. How do they get away with this? (3) Does checking in online at the 24-hour mark before the flight give me a number in line or let me select seats then? Or do we all rush the gate with our boarding passes (and no seat assignment) in order to get the seat assignment?
How to respond?
[M] So what can you do? It’s a tough proposition. Usually I would offer strategies for countering such airline initiatives, but in this case the options are limited. That’s why some believe the U.S. Department of Transportation should investigate these practices. As Mitchell says, “The airlines are holding all the cards with this one. There is a sore need for transparency on this. When people are confused, they make bad decisions. ”
[N] That said, consider the following: (1) When budgeting your airfares, make sure you consider not just baggage fees but the added cost of seat selection—for all travelers and in both directions. (2) If possible, book early, when there should be more seats available, and check in early too. Why the qualifier “should”? Because if availability is artificially manipulated, it’s hard to be certain. (3) Book airlines that offer more transparent seat- selection policies. Of course, this is not an issue with Southwest and other carriers that offer “open seating” policies. (4) Finally, the last resort is what Hobica calls “horse trading”: negotiating seat swaps with other passengers. But this has become a risky and undesirable option with flights so full, overhead bins (行李倉)so crammed and fellow passengers who may have paid for premium seats in advance.
46. Behind the airline and travel booking screens, a terrible plot is being carried out, much of which is rigorously kept confidential from passengers.
47. The airlines’ excuse for additional fees is unbundling ticket prices, so those who want the given service like baggage check and soft drink ordering will have to
pay.
48. Whether some carriers withhold seats on purpose for earning consumers,premium is a question deserving to be cleared up.
49. Mitchell holds that there is an urgent need for transparency on carriers# seat assignments.
50. While Hobica ascribes the main responsibilities to the major airlines, he also mentions that the low-cost carriers are making securing seats difficult.
51. Some believe that, in order to solve the problem of airlines,withholding seats, some actions should be taken by the U.S. Department of Transportation.
52. When people budget their airfares, they should consider both the baggage fees and the added cost of seat selection.
53. Kevin Mitchell considers the so-called yield management of the industry unethical and misleading.
54. What the spokesman of Delta says suggests that the preferred economy-class tickets are available 24 hours in advance of the plane’s departure.
55. The last strategy to counter the airline’s initiatives is to exchange seats with other passengers by negotiating with them.
答案與解析:
46. [D]。題干意為,在航空公司和旅行社的訂票系統中,一項可怕的陰謀正在實施,而其中的隱情則嚴格對乘客保密。注意抓住題干中的關鍵詞 airline and travel booking screens, a terrible plot, rigorously和confidential。 文章段落中,論及航空公司和旅行社訂票陰謀的內容在[D]段出現,該段第一句就提到訂票系統幕后的情 況很可怕,消費者大多毫不知情。由此可見,題干對原文做了同義改寫,故答案為[D]。題干中的aterribleplot和 is rigorously kept confidential for分別與原文中的an awful plot和is strictly off-limits to相對應。
47. [G]。題干意為,航空公司把實行機票分類計價作為額外收費的借口,所以那些想要諸如檢查行
李或點軟 飲料等特定服務的乘客就必須承擔相應費用。注意抓住題干中的關鍵詞unbundling ticket prices和the given service。原文段落中,論及機票分類計價和要求特定服務的內容在[G]段出現,該段第一句就提到航空公 司稱,之所以收取附加費是實行機票分類計價的緣故,這樣一來,如果乘客想要某種特定的服務——比如,托運包裹或者點一杯軟飲料——就要為此付費,而那些不需要此類服務的乘客則無需付費。由此可 見,題干是對原文的同義改寫,故答案為[G]。
48. [C]。題干意為,部分運營商是否故意保留座位以賺取消費者附加費這個問題值得弄清楚。注意抓住題干中的關鍵詞carriers, premium和question。原文段落中,論及運營商們是否故意收取附加費的問題在[C]段出 現,該段中作者提到,這是一個值得研究的問題,而且其情況到底如何也很引人關注,實際上就是在說這 個問題值得弄清楚。由此可見,題干是對原文的同義改寫,故答案為[C]。題干中的withhold和on purpose分 別對應原文中的 holding back和intentionally。
49. [M]。題干意為,米切爾認為運營商們在分配座位這一問題上亟須公開、透明。注意抓住題干中的關鍵詞 Mitchell, need和transparency。原文段落中,提到Mitchell且論及分配座位透明度的內容在[M]段出現,該段 第五句引用Mitchell的原話,指出這一問題亟待公開、透明。由此可見,題干是對原文的同義改寫,故答案 為[M]。題干中的urgent need對應原文中的sore need,carriers! seat assignment代指原文中的this。
50. [I]。題干意為,盡管霍比卡把主要責任歸咎于各大航空公司,他也提到,低成本的運營商們同樣使得座位的`獲得變得困難。注意抓住題干中的關鍵詞Hobica, the main responsibilities,the major airlines和the low-cost carriers。原文段落中,提及Hobica和低成本的運營商使獲得座位變得
困難的內容在[I]段出現,該段第一句話提到,霍比卡認為各大航空公司是造成這種狀況的罪魁禍首,低成本的運營商也起到了推波助瀾的作 用。由此可見,題干是對原文的同義改寫,故答案為[I]。題干中的ascribes...to...和main responsibilities分別 對應原文中的cites…as…和prime culprits。
51. [M]題干意為,一些人認為,為了解決航空公司保留座位的問題,美國交通運輸部應該采取一些措施。注意抓住題干中的關鍵詞the U.S. Department of Transportation。文章段落中,論及美國交通運輸部的內容在 [M]段出現,該段第三、四句話提到,通常作者會就如何應對航空公司的這類政策給出一些策略,但是在 這種情況下,可選擇的策略非常有限。這就是為什么一些人認為美國交通運輸部應該對此類做法進行調查的原因。由此可見,人們認為交通運輸部應該有所行動,故答案為[M]。
52. [N]。題干意為,人們在為買機票制定預算的時候,應該把行李的費用和附加的選擇座位的費用都考慮在內。注意抓住題干中的關鍵詞budget, airfares, baggage fees和the added cost of seat selection。文章段落中,論 及制定機票預算的內容在[N]段出現,該段第(1)點提到,預算票價的時候,確保自己不僅將行李費用考慮在內,還要考慮為選擇座位而支付的額外費用。由此可見,題干對原文進行了同義改寫,故答案為[N]。
53. [F]。題干意為,凱文米切爾認為所謂的收益管理是不道德且具有誤導性的。注意抓住題干中的關鍵詞 Kevin Mitchell, yield management, unethical和misleading。文章段落中,提到Kevin Mitchell和航空業收益管理的內容在[F]段出現,該段引用米切爾的原話中提到,對于收益管理,消費者心里有數,他們知道航空公司經常改變座位的價格。但是如果情況果真如此的話,航空公司的做法確實是不道德的他們在嚴重地誤導人們。由此可見,題干是對原文的同義轉述,故答案為[F]。
54. [K]。題干意為,達美航空公司發言人的話表明,經濟艙優等座在飛機起飛前24小時內可獲得。注意題干中 的關鍵詞 the spokesman of Delta, the preferred economy-class tickets, available
和the plane’s departure。文章段 落中,論及達美航空公司發言人的內容在[K]段出現,該段第二句提到,優等座主要是為獎章成員預留的,在飛機起飛前24小時內無需支付額外費用就可獲得。由此可見,題干是對原文的同義轉述,故答案為[K]。
55. [N]題干意為,應對航空公司這類行為的最后策略是和其他乘客商量調換座位。注意題干中的關鍵詞the last strategy, exchange seats和negotiating。文章段落中,論及與其他乘客商量調換座位的內容在[N]段出現, 該段第(4)點提到,最后一個應對策略,即霍比卡所說的“討價還價”,是和其他乘客商量一下調換座位。由此可見,題干是對原文的同義改寫,故答案為[N]。題干中的the last strategy和exchange seats with other passengers by negotiating with them 分另]對應原文中的 the last resort 和 negotiating seat swaps with other passengers。
下半年英語六級閱讀信息匹配模擬題 2
Section B
Directions:In this section,you are going to read a passage with ten statements attached to it.Each statement contains information given in one of the paragraphs.Identify the paragraph from which the information is derived.You may choose a paragraph more than once.Each paragraph is marked with a letter. Answer the questions by marking the corresponding letter on Answer Sheet 2.
How to Use a Library
A)You’re driving your car home from work or sch001.And something goes wron9.The engine stalls out at lights,holds back as you go to pass.It needs a tune up and soon.Where do you go? The library.You can take out an auto repair manual that tells step by step how to tune up your make and model.Or your tennis game has fallen off.You’ve lost your touch at the net.Where do you go? The library for a few books on improving your tennis form.
B)“The library!”you say.“That’s where my teacher sends me to dough homework."Unfortunately, I’ve found that’s exactly the way many people feel.If you’re among them.you’re denying yourself the easiest way to improve yourself, enjoy yourself and even cope with life.My first suggestion for making the most of your library is to do what I did,read and read and read.For pleasure——and for understanding.
C)If it’s TV that keeps you from cultivating this delicious habit,I can offer a sure remedy.Take home from the library a stack of books that might look interestin9.Pile them on the TV set.Next time you are tempted to turn on a program you really don’t want to see,reach for a book instead.
D)Over the years,people collect a mental list of books they mean to read.If you don’t have such a list,here is the suggestion.Take from the library some of the books you might have enjoyed dramatized on TV, like Remargue’s All Quiet on the Western Front,Clavell’s Shegun,Tolkien’s The Hobbit,or Victor Hugo’s Les Mise Rables.If you like what you read、you can follow up with other satisfying books by the same authors.
E)Some people in their reading limit themselves to current talked—about best sellers.Oh,what they miss! The library is full of yesterday’s best sellers;and they still make compelling reading today. Some that Ive enjoyed:A.B.Guthrie’s The Big Sky,Carl Van Doren’s Benjamin Franklin,Mari Sandoz’s.Old Jules,and Norman Mailer’s The Naked and the Dead.
F) How do you find these or any other books you’re looking for? It’s easy—with the card catalog. Every time I go to the library——and I go more than once a week——I invariably make a beeline to the card catalog before anything else.It’s the nucleus of any public library.The card catalog lists every book in the library by:1.author;2.title;3.subject.Let’s pick an interesting subject to look up.I have always been fascinated by astronomy.You’ll be surprised at the wealth of material you will find under “a strong my” to draw upon.And the absorbing books you didn’t know existed on it.
CAUTION:Always have a pencil and paper when you use the card catal09.
G) Once you jot down the numbers of the books you are interested in,you are ready to find them on the shelves.Libraries call the shelves “the stacks”.In many smaller libraries,which you’ll be using,the stacks will be open for you to browse.To me there is a special thrill in tracking down the books I want in the stacks !For invariably,I find books about which I knew nothin9,and these often turn out to be the very ones l need.You will find the same thing happening to you when you start to browse in the stacks.“A learned mind is the end product of browsing.”
CAUTION:If you take a book from the stack s to your work desk,do not try to return it to its proper place.That’s work for the experts.If you replace it incorrectly, the next seeker won’t be able to find it.
H)Some of the brightest and best.informed men and women in America are the librarians who specialize in providing reference help.Introduce yourself State your problem.And be amazed at how much he p you will receive.CAUTION:Don’t waste the time of this expert by asking silly questions you ought to solve yourself.Save the reference librarian for the really big ones.
I) You shot:ld also learn to use the Readers Guide to Periodical Literature.This green—bound index is me of the most useful items in any library.It indexes all the articles in the major magazines,including newspaper magazine supplements.Thus it provides a guide to the very latest expert information of any subject that interests you.So if you want to do a really first—class job,find out which magazines your library subscribes to,then consult the Readers Guide and track down recent articles on your subject.When you use this wonderful tool effectively, you show the mark of a real scholar.
J) Since you can take most books home,but not magazines,take full notes when using the latter. Many libraries today provide a reprographic machine that can quickly copy pages you need from magazines and books.Ask about it:If you are working on a project of some size which will require repeated library visits,keep a small notebook in which you record the identification numbers of the books you will be using frequently.This will save you valuable time,because you won’t have to consult the card catalog or search aimlessly through the stacks each time you visit for material you seek.Sol fie of the very best books in any library are the reference books,which may not be taken home.Learn what topics they cover and how best to use them,for these books are wonderful repositories (儲藏室、資料庫)of human knowledge.
K) Your library can give you help on any subject.It can even be your business and legal advisor.How many times have you scratched your head over how to get a tax rebate(折扣)on your summer job? You,11 find guides to that.Want to defend yourself in traffic coup? Find out how in legal books at the library.
L) Library Projects Can Be Fun and Rewardin9.Here are a few ideas:
1.What are your roots? Trace your ancestors.Many libraries specialize in genealogy.
2.Did George Washington sleep nearby? Or Billy the Kid? Your library’s collection of local history books can put you on the trail.
3.Cook a Polynesian feast.Or an ancient Roman banquet.Read how in the library’s cook books.
4.Take up photography.Check the library for consumer reviews of cameras before you buy.Take out books on lightin9,composition,or darkroom techniques or—you name it!
M)If you haven,t detected by now my enthusiasm for libraries,let me offer two personal notes.Im particularly pleased that in recent years two beautiful libraries have been named after me:a small community library in Quakertown,Pennsylvania,and the huge research library located at the University of Northern Colorado in Greeley.And I like libraries so much that I married a librarian.
46.The nucleus of any public library is the car,d catalog.
47.Yesterday’s best sellers are still good for readin9,which shouldn’t be overlooked.
48.The author suggests that people should go to the library for answers when things go wrong
49.The Reader,s Guide is a green—bound index which provides a guide to very latest expert information of any subject that interests readers.
50.The sure remedy to kick the TV habit is to take home from the library interesting books to read.
51.There are various kinds of fun and rewarding projects available in different libraries.
52.A notebook will help readers to record the identification numbers of the frequently used books which can’t be taken home.
53.Readers should not try to return the book taken from the stacks to their desk to its proper place.
54.When asking for help,readers are suggested not asking the reference librarians silly questions they ought to solve themselves.
55.When asking for help,readers are suggested not asking the reference librarians silly questions they ought to solve themselves.
46.The nucleus of any public library is the card catalog.任何公共圖書館的核心都是卡片目錄。
【解析】 F)。細節題。根據句中的關鍵詞The nucleus ofany public library可將本句定位在F)段的前四句。怎樣找到這些,或其他你想找的書呢?很簡單——用卡片目錄。每次去圖書館的時候——我每周至少去一次——在做任何事之前,我每次都會徑直走向卡片目錄。它是所有公共圖書館的核心。
47.Yesterday’s best sellers are still good for readin9,which shouldn’t be overlooked.過去的暢銷書仍然值得一讀,不容錯過。
【解析】 E)。細節題。根據句中關鍵詞yesterday’s best sellers可定位在E)段的前三句。有些人讀書只限于當前受到熱評的暢銷書。哦,他們錯過了多少好東西呀!圖書館滿是從前的暢銷書;而且它們在今天仍深深吸引著讀者。
48.The author suggests that people should go to the library for answers when things go wrong.
作者建議遇到難題到圖書館尋求答案。
【解析】 A)。歸納題。根據句中關鍵詞go to the library和when things go wron9可定位在A)段。作者在本段列舉了幾個生活中的難題,建議大家到圖書館尋求答案。歸納起來就是:作者建議遇到難題到圖書館尋求答案。
49.The Reader’s Guide is a green—bound index which provides a guide to very latest expert information of any subject that interests readers.《讀者指南》是一本綠色封皮的索引書,可以指導你找到你感興趣的'任何主題的最新專業信息。
【解析】 I)。細節題。根據句中關鍵詞The Reader’s Guide可定位在I)段的前半部分。還要學會使用《期刊文獻讀者指南》。這本綠色封面的索引是所有圖書館最有用的物品之一。它能查詢到各大主要雜志上
所有的文章,包括報紙雜志增刊上面的文章。因此,它能引導你找到任何你感興趣的話題的最新專業信息。
50.The sure remedy to kick the TV habit is to take home from the library interesting books to read.為戒掉看電視的習慣,一個穩妥的補救方法就是從圖書館帶回家一些有趣的書來讀。
【解析】C)。細節題。根據句中關鍵詞kick the TV habit和sure remedy可定位在C)段的第一、二句。
作者建議為了戒掉看電視的習慣,可以從圖書館帶書回家讀。
51.There are various kinds of fun and rewarding projects available in different libraries. 不同圖書館有各種有趣有益的
下半年英語六級閱讀信息匹配模擬題 3
Why Buy Shade-Grown Coffee?
When people argue about whether coffee is good for health,theyre usually thinking of the health of the coffee drinker.Is it food for your heart? Does it increase blood pressure? Does it help you concentrate? However,coffee affects the health of the human population in other ways,too.
Traditionally,coffee bushes were planted under the canopy(樹冠)of taller indigenous(土生土長的)trees.However,more and more farmers in Latin America are deforesting the land to grow full-sun coffees.At first,this increases production because more coffee bushes can be planted if there aren’t any trees.With increased production come increased profits.
Unfortunately,deforesting for coffee production immediately decreases local-wildlife habitat.Native birds nest and hide from predators(捕食者)in the tall trees and migrating birds rest there.
Furthermore,in the long term,the full-sun method also damages the ecosystem because more chemical fertilizers and pesticides are needed to grow the coffee.The fertilizers and pesticides kill insects that eat coffee plant,but then the birds eat the poisoned insects and also die.The chemicals kill or sicken other animals as well,and can even enter the water that people will eventually drink.
Fortunately,farmers in Central and South America are beginning to grow more coffee bushes in the shade.We can support these farmers by buying coffee with such labels as "shade grown" and "bird friendly." Sure,these varieties might cost a little more.But were paying for the health of the birds,the land,ourselves,and the planet.I think its worth it.
31.What is the main idea of this passage? 文章的主旨是
A.Farmers are changing the way they grow coffee.農民正改變他們種咖啡的方式
B.Coffee is becoming more expensive to produce.種植咖啡越來越貴
C.Shade-grow coffee is more expensive than sun-grow coffee.蔽光生長的'咖啡比向光生長的咖啡貴
D.People should buy shade-grown coffee.人們應該買蔽光生長的咖啡
【答案】A
32.The function of the word "Traditionally" in Paragraph 2 is to show_____.段落2中的traditionally 作用是來顯示
A.the positive effects of coffee.咖啡的積極作用
B.a change of coffee growth.咖啡成長的變化
C.something that is the most important.最重要的事情
D.how coffee production used to be.咖啡生產過去如何
【答案】B
33.What does increased production of full-sun coffee bring about?陽光充足的咖啡增加的產量帶來什么?
A.More insects.更多的昆蟲
B.Better quality coffee.質量更好的咖啡
C.Larger farms.更大的農場
D.Higher profits.更高利潤
【答案】D
34.How do farmers find more land for growing full-sun coffee?農民如何找更多的土地來種植陽光充足的咖啡
A.They buy more land from other farmers.
B.They cut down trees.
C.They move to another country.
D.They turn grassland into farmland.
【答案】B
35.The full-sun method may affect the following EXCEPT_____ full sun 方式可能影響以下....
A.insects.昆蟲
B.air.空氣
C.brids.鳥
D.humans人類
【答案】B
【下半年英語六級閱讀信息匹配模擬題】相關文章:
2016下半年英語六級閱讀段落匹配模擬題01-31
英語閱讀信息匹配答題技巧12-27
下半年英語六級長篇閱讀匹配沖刺試題01-20
2016下半年英語六級閱讀段落匹配試題04-20
英語六級閱讀段落信息匹配題的解題技巧04-14
2016下半年英語六級長篇閱讀匹配習題05-18
2016下半年英語六級閱讀段落匹配題訓練02-25